Jom Ikut

Jun 5, 2014

Percubaan Pertama..

Assalamualaikum

Hari nie Cik Nur nak cerita pasal kejadian malam tadi.Kejadian di rumah Cik Nur.Bukan kejadian seram mahupun kejadian yang tak baik yang berlaku.Nie kejadian yang Cik Nur sendiri pun macam tak percaya..Buat pertama kalinya Cik Nur telah melakukannya.Sungguh Cik Nur telah memberanikan diri untuk melakukannya..Isshhhh apa bendanya nie Cik Nur,dari tadi ayat melakukan,melakukan.Cik Nur dah melakukan apa,Cik Nur dah buat apa sebenarnya...

Cik Nur beritahu ye Cik Nur dah melakukan apa...^-^






*
*
*
*
*
*
*
*
*
*














Iye,Cik Nur telah melakukannya.Dalam sejarah diri,Cik Nur telah berjaya membuat dekorasi hantaran pertunangan..Tapiiiiiii............Sebelum tue............Hantaran nie bukan untuk diri Cik Nur ye...Bukan Cik Nur yang nak bertunang..Jangan salah paham tau..hihihi..

Hari Sabtu nie adik lelaki abang ipar Cik Nur nak bertunang.Kalau diikutkan masa bertunang nanti tiada hantaran.Masa kahwin je nanti baru buat berbalas hantaran.Tapi,kakak cakap nampak macam tak best pulak kalau pergi merisik & bertunang tue tak bawa apa-apa langsung kan.Makanya,kakak & abang ipar buat keputusan nak bagi makanan & manisan je.Sebagai hadiah katanya.

Balik kerja sampai rumah,Cik Nur tengok barang-barang tue dah ada.Kakak pun cakap kat Cik Nur ''Nur,malam nie kita buat sama-sama ye''...Cik Nur pun main angguk je tanda ok..Padahal Cik Nur nie keras tangan..Bukan pandai pun bab-bab buat dekorasi nie..Kakak Cik Nur pun sama.Keras tangan...hahaha..

Alhamdulillah,akhirnya Cik Nur berjaya juga siapkan hantaran nie.Walaupun banyak kekurangannya tapi boleh la kot..Harap-harap adik abang ipar suka lah dengan hantaran nie.Dan yang penting semoga hantaran nie selamat sampai ke Terengganu nanti..hihi..

***Cik Nur ambil berkat,mana tahu lepas nie Cik Nur pula kan..hik..hik.. ^-^ ***

22 comments:

  1. cantikk... kalau dah minat..menjadi aje nur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg minat buat benda2 nie..tp bakat kurang..hihi..
      trima kasih sudi singgah sini ^-^

      Delete
  2. wahhh...cantik lah sis... kreatif juga cik Nur... mana tau nti boleh ambil tempahan plak..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...buat 4 tue jer dah berjam2..klu amik tempahan mau lps majlis customer baru dpt..huhuhu..

      Delete
  3. tangan keras pun cantik juga.. kalau pandai dan berkemahuan, mst jadi.. cantik2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat tue memang ada,tapi bakat tue yg takde ^-^

      Delete
  4. Replies
    1. cantik ke...hasil keras tangan..hihi

      Delete
  5. sis pun keras tangan juga tapi hantaran abang2 n kakak2 pun kami sama - sama deko sendiri ... hentam saja lah labu ... janji siap ... heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke sis...rasa puas hati kan dpt buat sendiri..hihi

      Delete
  6. Jgn marah ye...bagi idea je.. Kalau bunga biru tu xde..tapi replace dengan flower lain yang seakan-akan merah/pinkish lagi cantik. Tapi, taste saye je tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah memang ade terfikir pun..tapi tue lah bunganya takde..hihi..

      Delete
    2. Sis, jemput jenguk sini..
      http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/06/blouse-bat-wings.html
      Ada byk gambar belum snap;)

      Delete
  7. comelnya...suka tengok bunga2 tu..simp but nice. hehe dah dapat idea nak buat cam ni letak gula-gula time raya nanti..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah satu dr bakul tue mmg nak letak gula2 & koko jelly...tabur je dalam tue :-)

      Delete
  8. Cantik lah tu Nur... Dalam keras2 tangan pun jadi juga kan... :)

    ReplyDelete
  9. kreatif aih dia. tangan kita memang hampeh nak jadi gitu. tak berseni langusng. hikhikhik :P

    ReplyDelete
  10. cik manis blogwalking & follow sini :)
    salam kenal :)

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. bnyk yg perlu diperkemaskan lg..hihi...

      Delete

TeRiMa KaSiH KoMeN DiSiNi ^-^

Popular Posts