Jom Ikut

Jun 19, 2014

Eh..Eh...Boleh Guna Lagi La...

Assalamualaikum



Senyum lebar nampaknya Cik Nur..Sampai nampak gigi..hehehe...
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
Ada perkara baik ke yang terjadi....
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
Memang pun ^-^
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
Apa dia????

Cer tengok nie



Apa tue????
Tengok nie lagi...




Dan lagi....



Tadaaaaaaaaaaaaaaa.....

Walkman Kaset...Ingat lagi tak ????
Dulu benda alah nie glamour sungguh tau..

Semalam,Cik Nur kemas-kemas almari..Pastu tengah dok mengemas tue tetiba terjumpa la nie. Tersorok belah belakang dalam laci almari.

Ambil bateri cuba 'on' kan..Tetiba lampu merah tue pun menyala..Cepat-cepat ambil earphone...Cucuk kat situ...Kemudian letak kat telinga...Eh..eh..eh...Ada bunyi la...Yeayyyyy masih boleh guna lagi walaupun dah berbelas-belas tahun...^-^

Walkman kaset nie arwah abah yang belikan dulu masa umur Cik Nur 14 tahun..Masa tue kawan-kawan semua ada benda nie..Tapi Cik Nur tak mintak pun kat abah..Mahal harganya..Satu malam tue orang kedai elektrik hantar mesin basuh yang abah beli..Tetiba ada Walkman Kaset nie sekali orang tue hantar..Rupa-rupanya abah belikan untuk Cik Nur..Ya Allah,gembira tak terkatanya Cik Nur bila dapat benda nie masa tue.Terima kasih abah..-rindu pula pada arwah abah :-( -

***** Lepas nie tiap-tiap malam boleh la Cik Nur dengar lagu guna walkman nie..Tak payah dah guna semakphone..hihihi...Cik Nur suka dengar Suria Cinta Dj Lin kat radio Suria Fm tue..Jiwang-jiwang kejap sebelum tidur..hik..hik..hik..

17 comments:

  1. Haa... ni satu lagi mende yang biasa ada kalau student dulu2... k nrl punya x tau hilang mana dah... hehe :)
    Sekarang apa2 semuanya guna semakphone je kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang popular dulu nie...selit kat tepi seluar kan..hihihi...

      Delete
  2. sis suka layan jiwang kat thr gegar setiap mlm kecuali sabtu jam 10 - 12 mlm .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..best kan layan lagu lama2... :-)

      Delete
  3. Dulu Fiza pun ader.. tp dah rosak.. jenama aiwa jugak.. dengar lagu time study..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur punye radio je yg elok...kaset dah tak boleh guna...lagipun mane ada kaset skang nie kan..hik..hik..

      Delete
  4. boleh dengar radio jer la yer Cik Nur... kaset dah tak ada jual lagi dah... :D k idah pun ada 1.. masih disimpan rapi... anak2 skarang pun taknak guna dah... sebab dorang guna henpon ajer... nostalgia kan... lebih2 lagi pemberian dari yang tersayang... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..radio je yg boleh guna..tempat kaset memang dah rosak pun..hihihi..
      nur tunjuk kat anak buah pun dorang macam pelik je nengoknya..ye la skang nie kan semua guna smartphone je..huhu..

      Delete
    2. Singgah lagi isi tabung Cik Nur... ;)

      Delete
  5. dah takde jual lagi benda alah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah takde lagi kak...Nur boleh simpan kat muzium nie..hihi

      Delete
  6. epic ni Cik Nur.. peeergh mmg kental berbelas tahun pun still boleh on.. CT pun ada satu dulu..
    time tuh mana ada mp3 bagai.. keset je.. nak dngr lagi rewind hahaha.. ok kejap pikir balik kelakar..

    ReplyDelete
  7. tue la,terkejut gak masih boleh guna & dengar dengan clear lg..hihihi...
    tapi masa zaman benda nie ngah glamer,wahhhh rasa bangga je ade kan...selit kat tepi pinggang seluar...bawak kehulu hilir..hahaha...

    ReplyDelete
  8. Saya hanya mampu beli mase dah masuk matriks. Simpan duit sendiri. Kawan2 lain dah ade sejak bangku sekolah lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu memang mahal kan walkman nie..huhu

      Delete

TeRiMa KaSiH KoMeN DiSiNi ^-^

Popular Posts