Jom Ikut

Aug 12, 2014

Ceritera Raya 2014...Raya Kan Sebulan....

Assalamualaikum

Selamat Hari Raya semua..

Minta ampun,minta maaf..Dah  lama Cik Nur tak update blog.Mesti ramai yang kecewa bila singgah sini takde entry baru yang nak di baca..Mesti uolls hentak-hentak meja kan sebab frust takde entry baru Cik Nur...(perasan sangaattt kamu nie Cik Nur)..hik..hik..

Biasalah lepas raya nie,penyakit 'M' makin menjadi-jadi pulak.Sebenarnya banyak juga cerita yang Cik Nur nak kongsikan dengan semua..Nanti Cik Nur cerita satu persatu ye..Harap jangan jemu nak baca tau ^-^

Raya kali nie Cik Nur rasa gembira lebih sikit sebabnya tahun nie giliran Kak Ngah,kakak Cik Nur beraya dulu di sini sebelum balik ke kampung suaminya..Tahun nie pun giliran semua pakcik,makcik,sepupu sepapat Cik Nur beraya di sini juga.Rumah Cik Nur nie sebenarnya dekat-dekat je ngan rumah pakcik makcik,adik beradik arwah mak.Senang cerita kitaorang semua buat rumah kat atas tanah peninggalan arwah atuk..

Kalau tahun lepas semua balik kampung belah pasangan masing-masing,makanya tahun nie semua beraya di sini dulu ye ^-^




Family Kak Ngah ^-^



Cik Nur & anak sedara ^-^


Dah siap-siap berbaju raya,salam bersalaman,makan bermakanan kemudian Cik Nur dan keluarga Kak Ngah pergilah beraya ke rumah pakcik makcik yang jauhnya 30 langkah je...hihihi...

Aktivitinya...sama je lah..makan dan makan lagi...Menu yang paling best sekali dekat rumah Pak Usu...
Mak Usu memang hebat masak kuah lodeh + sambal tumis ikan bilis..Perghhhhhh terangkat rasanya bila makan..sedap...Gambar makanan tak sempat Cik Nur nak snap.Bila bab makan nie memang dah tak ingat nak capai phone dah.. ^-^


Jom layan gambar ye ^-^




Konon-konon tengah beraya di kampung la nie.Padahal takde kampung sangat pun.Nie tangga rumah pusaka arwah atuk.Pak Usu memang tak nak robohkan rumah atas nie.Biar kenangan katanya ^-^




Bergambar bersama sepupu & anak sedara ^-^




Bersama sepupu Cik Nur.Dulu waktu kecik-kecik selalu main kat tangga nie ^-^



Raya tahun nie juga Cik Nur berkesempatan beraya di rumah Pak Long,abang kepada arwah abah di Perak.Rupa-rupanya Pak Long jatuh motor masa bulan ramadhan hari tue.Tangan kiri dia patah.Kesian Pak Long.Harap Pak Long cepat sembuh ye..







Sarapan dulu sebelum memulakan perjalanan ke Perak ^-^




Jom ke Perak kite kome
 Pertama kali  Cik Nur pakai dress nie..^-^



Selain tue,macam biasalah Cik Nur akan pergi beraya ke rumah kawan-kawan.Kawan-kawan pun akan datang beraya ke rumah Cik Nur..Ada di antara kawan Cik Nur tue datang tahun lepas berdua,tahun nie dah bertiga,ada jugak yang dah berempat..Masing-masing anak dah bertambah ye.Hepi tengok mereka..Cik Nur setakat nie anak tekak ada lah..In Shaa Allah,satu hari nanti ^-^




Kawan baik,Rasheeda datang beraya di rumah Cik Nur ^-^






Izan,kawan baik Cik Nur buat open house di rumah barunya.Tahniah Izan,dah beli rumah sendiri ^-^



Bulan Raya adalah bulan makan ye.Pergi rumah sini makan,pergi rumah sana pun makan.Siang malam asyik makan je kerja Cik Nur nie..hik..hik...Tapi yang sedihnya hingga ke hari ini,ada satu benda yang Cik Nur belum dapat makan lagi sampai hari nie..Kecewa rasanya..huhuhuhu...



K.E.T.U.P.A.T    P.A.L.A.S






Wuaaaaaa....Tak dapat makan ketupat palas...Susahnya nak jumpa ketupat palas nie...Nanti kalau buat open house ada ketupat palas jangan lupa jemput Cik Nur tau..^-^





11 comments:

  1. Replies
    1. salam aidilfitri juga buat aishah :)

      Delete
  2. Selamat hari raya dari Ros :)
    wah bergambar di atas tangga tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. barulah rasa suasana kampung bile bergambar kat tangga tue...hik..hik

      Delete
  3. sempat jamah ketupat palas 2 3 ketul ja.anak meragam plak ms hr ry hr tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh bestnya dpt makan ketupat palas...huhuhu

      Delete
  4. Selamat Hari Raya Aidilfitri Cik Nur... idah mohon ampun dan maaf andai ada terkasar bicara terlanjur bicara yer... kosong-kosong kiter... :D

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya, Cik Nur... :)

    ReplyDelete
  6. salam syawal ke 22 cik nur berbaki seminggu lagi syawal kita.. kenangan syawal pasti kekal diingatan.. :)

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya aidilfitri nur :)

    ReplyDelete
  8. selamat hari rya,,singgah bw cn http://mummysupplementshop.blogspot.com/

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KoMeN DiSiNi ^-^

Popular Posts